Concurs de atletism pentru copii, organizat de Filiala Caraș-Severin a UUR

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

Peste 60 de copii au luat startul duminică, 25 iunie 2023, la prima ediție a Concursului de atletism desfășurat pe Stadionul CFR din municipiul Caransebeș, organizat de Filiala Caraș-Severin a UUR, sub directa coordonare a campioanei României la maraton și semi-maraton, de naționalitate ucraineană, Liliana Dragomir, și a antrenorului Călin Dragomir.

Competiția a inclus două probe, viteză și rezistență, pentru fete și băieți, adaptate pentru 3 categorii de vârstă. Mai exact, proba de viteză 30 m pentru 3 – 6 ani și 7 – 10 ani, precum și  60 m pentru 11 – 14 ani. Grupele pentru proba de rezistență au fost: 3 – 6 ani pentru 200 m, 7 -10 ani pentru 400 m și 11 – 14 ani pentru 600 m.

Scopul acțiunii a fost de a aduce împreună copiii ucraineni, și nu numai, pentru a le cultiva dragostea pentru sport și mișcare. Câștigătorii primelor trei locuri, de la fiecare categorie, au fost recompensați cu medalii, diplome și premii în bani.

Citiți în continuare…

Share This