„Povești ucrainene la gura sobei”, eveniment organizat de Filiala UUR-Arad

UUR

Uniunea Ucrainenilor din România are ca scop apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene

26 ianuarie va rămâne în amintirea celor prezenți la sediul Filialei Uniunii Ucrainenilor din România din Arad, unde atmosfera a fost îmbogățită de povești ucrainene aduse la gura sobei de către femei mai vârstnice din comuna Târnova. Evenimentul a fost posibil la invitația președintelui filialei, Gavrilă Miculaiciuc.

Femeile, purtând cu ele tradiția și experiența unei comunități bogate în istorie și cultură, au captivat audiența cu povești spuse blajin, în graiul străbunilor. Inițiativa, menită să împărtășească moștenirea culturală cu cei mai tineri membri ai comunității, a fost o ocazie de a păstra și transmite valorile ucrainene de la o generație la alta.

Fiecare poveste a fost o fereastră deschisă spre trecutul bogat al comunității, oferind o perspectivă unică asupra tradițiilor și obiceiurilor transmise din strămoși. Organizat de Filiala UUR Arad, evenimentul inedit a fost potențat de o ambianța caldă, poveștile generând o conexiune între generații și consolidând legăturile comunității ucrainene. Desfășurarea evenimentului a fost posibilă cu sprijinul financiar al Uniunii Ucrainenilor din România.

Citiți în continuare…

,,Naș holos”, Nr. 360

,,Naș holos”, Nr. 360

În această ediție, puteți citi:  • Taras Șevcenko și Bucovina; • Mitropolitul Andrey Sheptytsky și scriitorii...

Share This