Filiala UUR Iași, printr-o serie de acțiuni, a marcat Zilele Culturii Ucrainene

UUR

9 iun., 2021

În zilele de 05 și 06 iunie 2021, Filiala Iași a Uniunii Ucrainenilor din România a marcat Zilele Culturii Ucrainene, printr-o serie de evenimente culturale precum comunicarea “Tradiții și inovații în arta culinară ucraineană”, însoțită de o degustare de mâncăruri tradiționale ucrainene.

Manifestarea a inclus, de asemenea, un program special dedicat copiilor și un moment artistic realizat în colaborare cu Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă” și Muzeul Municipal ”Regina Maria”, de altfel, o continuare a acțiunilor organizate în cadrul programului ”Iași – Multiculturalitatea-acte și documente”. Programul artistic a constat în prezentarea unor cântece și dansuri populare ale minorităților și în recitaluri de poezie.

Activitățile s-au desfășurat la sediul Filialei Iași a UUR, Galeriile de Artă ale Municipiului Iași ”Dan Hatmanu” și s-au bucurat de un număr mare de participanți, printre care reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai minorităților, ai Universității ”Alexandru Ioan Cuza” și ai altor instituții și organizații care colaborează cu Filiala Iași a UUR.

Citiți în continuare…

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

Ecouri ucrainene Nr. 25, iunie 2021

În această ediție, puteți citi: „Umbrele strămoșilor uitați” de Myhailo Koțiubynskyi, între cele două arte: literatură...

Share This