Prima şedinţă a Consiliului (Rada) UUR în regim de videoconferinţă

UUR

Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene.

3 apr., 2020

Vineri, 27 martie 2020, a avut loc prima şedinţă a Consiliului (Rada) UUR în regim de videoconferinţă în contextul pandemiei de coronavirus (COVID 19).

Сonducerea UUR s-a asigurat că toate comunicatele emise de către Consiliul UUR în conformitate cu măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, stabilite de autorităţile statului român, au ajuns la comunitatea ucraineană prin intermediul comitetelor filialelor judeţene ale UUR şi birourilor organizaţiilor locale ale UUR.

În cadrul şedinţei au fost adoptate mai multe hotărâri, printre care, donarea din partea UUR de calculatoare şcolilor din localităţile cu populaţie majoritar ucraineană şi donarea benevolă din partea membrilor Consiliului a unei sume de bani spitalelor din judeţele în care locuiesc etnici ucraineni.

De asemenea, membrii Consiliului UUR au hotărât să analizeze situaţia din satele şi oraşele cu populaţie ucraineană în contextul epidemiei de coronavirus, să ţină legătura cu reprezentanţii guvernului român şi să informeze constant comunitatea ucraineană cu privire la noile măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus în România.

Citiți în continuare…

Share This